اگر می‌خواهید بدانید شارژر وایرلس چیست و با کارایی آن بیشتر آشنا شوید، بایستی تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. استفاده از شارژر وایرلس در چند سال اخیر بسیار رواج پیدا کرده است و روز به روز به تعداد کاربران آن اضافه می‌شود. سیستم شارژ بی‌سیم و شارژر وایرلس سال‌های زیادی است که تولید شده و به دلیل استقبال گسترده‌ای که از آن شد، تولیدکننده‌های بیشتری در تلاش هستند تا محصولات خود را با قابلیت پشتیبانی از شارژ بی‌سیم روانه بازار کنند. به طوری که در حال حاضر این تکنولوژی در تمام گوشی‌های پرچمدار مشاهده می‌شود و کمپانی‌های بزرگ سازنده گوشی هوشمند، به سرعت محصولات خود را به تکنولوژی شارژ بی‌سیم مجهز نمودند.

تاریخچه شارژر وایرلس

یکی از مباحثی که در چند سال اخیر در دنیای تکنولوژی رخ داده است، عدم استفاده از سیم‌ها و انتقال داده و برق به صورت بی‌سیم است. به همین دلیل لازم است برای پاسخ به پرسش شارژر وایرلس چیست، نگاهی به تاریخچه پیدایش این نوع شارژر داشته باشیم.

در برخی از مواقع از این تکنولوژی با عنوان شارژ القایی نیز یاد می‌شود؛ چرا که انتقال برق از طریق القا صورت می‌گیرد. جالب است که بدانید سابقه این تکنولوژی به برج تسلا در سال 1901 برمی‌گردد. تسلا بر این باور بود که انتقال بی‌سیم برق در آینده نقش پررنگی را ایفا خواهد کرد. در نهایت نیز پس از سال‌ها تلاش این فناوری توانست به گجت‌های مصرفی راه یابد.

در سال 2007 در نمایشگاه CES، شرکت Visteon که در ساخت وسایل جانبی اتومبیل‌ها سابقه درخشانی دارد، شارژر بی‌سیم را تولید نمود. این شارژر در جا لیوانی ماشین قرار می‌گرفت و کاربران با استفاده از آن می‌توانستند گوشی‌ها و سایر دستگاه‌های خود را شارژ نمایند. دو سال بعد، گوشی Palm Pre که از فناوری شارژ بی‌سیم پشتیبانی می‌کرد، در نمایشگاه CES معرفی گردید. سپس سرعت روند وقایع مربوط به این فناوری افزایش پیدا کرد.

در سال‌های بعد تعدادی از شرکت‌ها با همکاری یک‌دیگر کنسرسیوم شارژ بی‌سیم را تشکیل دادند که پس از مدت کوتاهی اولین نسخه از استاندارد Qi متولد گردید. گوشی نوکیا-لومیا 920 و لومیا 820 و همینطور یک گوشی ساخت ال‌جی-نکسوس 4 از اولین گوشی‌هایی بودند که از استاندارد شارژ بی‌سیم پشتیبانی می‌کردند و هر سه این گوشی‌ها در اواخر سال 2012 به بازار عرضه شدند.

شرکت‌های دیگری همچون سامسونگ، موتورولا، سونی و HTC به بهره‌گیری از این استاندارد روی آوردند. سپس اتحادیه Power Matters (PMA) در زمانی که رقابت بر سر یک استاندارد بالا گرفت، به وجود آمد و یک دودستگی جالب پدیدار گردید.

استاندارد WPC از پشتیبانی سازنده‌های تلفن‌ همراه بهره‌مند بودند و شارژرهایی با استاندارد PMA توسط کمپانی‌های مشهوری همانند مک‌دونالد و استارباکس مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما مشکلی که به وجود آمد این بود؛ افرادی که دارای گوشی‌هایی با پشتیبانی از شارژ بی‌سیم Qi بودند، هنگام مراجعه به یکی از کافی‌شاپ‌های استارباکس نمی‌توانستند از مشخصه‌ی گوشی خود استفاده نمایند.

از سوی دیگر سازمان جدیدی تحت عنوان  Alliance for Wireless Power در همان سال 2012 به وجود آمد که این مشکل را پیچیده‌تر کرد. این استاندارد، تکنولوژی تحت عنوان «رزنس» (Rezence) را به عنوان شارژر بی‌سیم پیشنهاد کرد که مورد توجه کمپانی‌هایی همچون سامسونگ، اینتل، برادکام و کوالکام قرار گرفت. با وجود اینکه برند سامسونگ هیچ‌وقت گوشی که از این تکنولوژی پشتیبانی کند را روانه بازار نکرد، اما گوشی‌هایی مثل گلکسی اس 6 و اس 6 اج از استانداردهای Qi و PMA پشتیبانی می‌نمایند. البته تکنولوژی رزنس برتری‌های محسوسی بر روی کاغذ در مقایسه با استاندارد Qi داشت، ولی هیچ‌وقت آن طور که باید مورد استقبال شرکت‌ها قرار نگرفت.

از آنجایی که روزبه‌روز به تعداد گوشی‌ها و لوازم جانبی که از استاندارد Qi پشتیبانی می‌کردند، افزوده شد؛ این استاندارد به سرعت توانست رقبای دیگر را کنار بزند. البته درست است که تکنولوژی رزنس دیگر در بین گوشی‌های هوشمند دیده نمی‌شود، اما همچنان در تعدادی از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع شارژ های بی سیم

شارژرهای بی‌سیم ضمن برخورداری از تنوع در شکل، رنگ، نوع و برند از تکنولوژی‌های بسیار متنوعی نیز برخوردار هستند. در ادامه شما را با انواع شارژرها آشنا می‌کنیم تا بتوانید نوع مناسب گوشی خود را تهیه فرمایید.

شارژر بیسیم  Qi

پس از سال‌ها توسعه و گسترش فناوری شارژ بی‌سیم، اکنون Qi به عنوان یک استاندارد ثابت برای شارژ وایرلس گوشی‌ها، هندزفری‌های بلوتوثی و ساعت‌های هوشمند در نظر گرفته می‌شود. یک سیم‌پیچ فرستنده داخل شارژرهای وایرلس وجود دارد که یک میدان مغناطیسی به وجود می‌آورد. همچنین یک گیرنده داخل گوشی‌هایی که از این فناوری پشتیبانی می‌کنند نیز وجود دارد. این گیرنده می‌تواند امواج الکترومغناطیسی تولید شده را در فاصله کمتر از 1 سانتی‌متر توسط شارژر بی‌سیم دریافت نماید. البته در نسخه‌های جدیدتر این فاصله تا 5 سانتی‌متر نیز می‌رسد که برای فناوری qi پیشرفت بزرگی محسوب می‌شود. در حال حاضر تقریبا تمام برندهای مشهور جهان از فناوری qi برای ساخت شارژرهای بی‌سیم بهره می‌برند. Qi یکی از رایج‌ترین و به‌روزترین فناوری‌های شارژ وایرلس است که برندهای بزرگ از آن استفاده می‌کنند.

شارژر  AirFuel

در چند سال اخیر سازمان صنعتی Power Matters Alliance توانست با همکاری گروه صنعتی A4WP ترکیب جدیدی به نام AirFuel که برپایه اصل تشدید مغناطیسی است را ایجاد نماید. این فناوری کمی با دو فناوری دیگر تفاوت دارد. در نسخه‌های اولیه این استاندارد توان انتقال نیرو 3.5 تا 6.5 وات بود که در حال حاضر به 50 وات نیز رسیده است. در این استاندارد سیم‌پیچ‌های فرستنده و گیرنده به خوبی تنظیم شده و به روش مغناطیس القایی به هم متصل می‌گردند و نیرو را با فرکانس 7 مگاهرتز به روش تشدیدی یا رزونانس انتقال می‌دهند. در این استاندارد در مکان قرارگیری دستگاه فرستنده و گیرنده، انعطاف‌پذیری فضایی وجود دارد.

شارژر بی سیم Airpower

در سال 2017 اپل، شارژر Airpower را به عنوان یک شارژر مسطح معرفی نمود. این شارژر قادر به شارژ آیفون، ایرپاد و همینطور اپل واچ به صورت همزمان بود که مشکلات فنی‌اش از عرضه آن به بازار جلوگیری کرد. Airpower به عنوان یک محصول نوآورانه قصد داشت تا حداقل دو روش شارژ بی‌سیم را ترکیب نماید. با ترکیب روش Qi و شارژر Apple Watch می‌توانستید روی هر قسمتی از شارژر، یک آیفون، ایرپاد و اپل واچ را قرار دهید تا دستگاه شارژ شود.

بزرگی Airpower به اندازه‌ای بود که می‌توانست به صورت همزمان سه دستگاه را شارژ نماید؛ به طوری که خود Airpower با استفاده از کابل USB-C به یک منبع برق خارجی متصل می‌گردید. همچنین Airpower از قابلیت‌هایی برخوردار بود که به آیفون اجازه می‌داد تا درصد شارژ بی‌سیم تمامی دستگاه‌های روی شارژر را نمایش دهد.

Airpower تاریخ عرضه 2018 خود را بدون هیچ توضیحی از دست داد. با این حال شایعات حاکی از وجود مشکلات جدی در تولید آن بود که باید حل می‌شد. کمپانی اپل به دلیل بروز مشکل در مدارهای پیچیده شارژر چند دستگاهه، گرم شدن بیش از حد و همینطور اشکالات نرم‌افزاری مجبور شد، عرضه Airpower را به تاخیر بیندازد.

شرکت اپل در طول سال 2018 به حل مشکلاتی از قبیل مدیریت گرما، مشکلات تداخل، ارتباطات بی دستگاهی و توسعه ایرپاور پرداخت. با وجود اینکه همچنان به نام این محصول اشاره می‌شد، اما شایعات، برنامه‌ریزی احتمالی اپل برای حذف آن را نشان می‌داد. با این وجود چالش‌های فنی این محصول به‌قدری زیاد بود که در نهایت این پروژه با شکست مواجه شد و در سال 2019 لغو گردید.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید شارژر موبایل

عملکرد شارژ وایرلس

این شارژر با کمک دو دستگاه گیرنده شارژر و شارژر، در دستگاه و پد شارژر وایرلس شما قرار می‌گیرد. شارژر و گیرنده شارژر وایرلس دارای دو سیم‌پیچ مسطح می‌باشند که نحوه انتقال انرژی آن با کمک قابلیت القاء الکترومغناطیسی صورت می‌گیرد. در این حالت جریان وارد ماژول و همینطور سیم‌پیچ شارژر شده و از آنجایی که این سیم‌پیچ شکل دایره‌ای دارد، منجر به ایجاد موج مغناطیسی می‌شود.

موج مغناطیسی ایجاد شده با قرار گرفتن دستگاه بر روی پد شارژ، وارد سیم‌پیچ ماژول گیرنده شارژ شده و در سیم‌پیچ داخل دستگاه، جریان به وجود می‌آورد که در ادامه این جریان در باتری دستگاه ذخیره خواهد شد. به عبارت دیگر جریان برق شهر از طریق مدار الکتریکی به جریانی با فرکانس بالا تبدیل شده و این جریان الکتریکی نیز توسط یک سیم‌پیچ اولیه به میدان مغناطیسی تبدیل می‌شود که گیرنده این میدان را مجددا به ولتاژ الکتریکی تبدیل کرده و به مصرف‌کننده می‌فرستد.

مزایا و معایب شارژر وایرلس

استفاده از شارژر وایرلس بسیار راحت و ساده است و شما را از شر خرابی کابل‌های شارژ راحت می‌کند. از سوی دیگر در برخی از مواقع خود سوکت شارژ به بدنه موبایل برخورد کرده و روی آن خط و خش ایجاد می‌شود که این مورد نیز با استفاده از شارژرهای بی‌سیم برطرف خواهد شد.

در صورتی که از شلوغی سیم‌های شارژر خود کلافه شده‌اید، شارژر وایرلس می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. با وجود اینکه خود شارژر به پریز متصل می‌شود، شما می‌توانید یک پد بزرگ‌تر تهیه کنید و توسط آن چند دستگاه مختلف را شارژ نمایید.

مدل‌های مختلفی از این شارژر از قبیل وایرلس فست شارژ، وایرلس دوکاره، وایرلس چند کاره، وایرلس سه کاره، وایرلس مگنتی و غیره در بازار موجود است که شما می‌توانید با توجه به نیاز خود بهترین نوع آن را خریداری نمایید. از دیگر مزایای شارژر وایرلس می‌توان به ارائه امنیت بالا اشاره کرد. در شارژر وایرلس از کابل و سوکت استفاده نمی‌شود و به همین خاطر امکان رخ دادن اتصال کوتاه وجود ندارد. این در حالی است که اتصال کوتاه می‌تواند منجر به آسیب دستگاه شما شود و حتی باعث برق‌گرفتگی گردد.

در صورتی که شارژر و تلفن همراه شما با استاندارد Qi تطبیق داشته باشند، مورد مثبتی است؛ زیرا این فناوری در حال توسعه است. شارژرهای Qi در اماکن عمومی نصب شده‌اند. همچنین شرکت‌های خودروسازی معتبر از این تکنولوژی در مدل‌های جدیدتر ماشین‌های خود استفاده می‌کنند. علاوه بر این‌ها، آداپتور شارژ وایرلس برای گوشی‌هایی که قابلیت شارژ وایرلس ندارند نیز تولید شده است که این قابلیت را به گوشی‌های قدیمی اضافه می‌نماید.

تا به اینجا به نقاط قوت شارژر وایرلس اشاره کردیم، اما در ادامه قصد داریم تا شما را با نقاط ضعف این دستگاه نیز آشنا کنیم. شارژرهای وایرلس به طور معمول قیمتی بسیار بالاتر از شارژرهای معمولی دارند و با وجود پیشرفت تکنولوژی هنوز قابلیت شارژ دوربرد را پیدا نکرده‌اند؛ به عبارت دیگر شارژهای وایرلس آزادی عمل زیادی به شما نمی‌دهند.

قابلیت فست شارژ در شارژرهای وایرلس وجود ندارد و به همین دلیل این شارژرها در مقایسه با شارژرهای معمولی کندتر کار می‌کنند. البته این مشکل در نسل‌های جدیدتر تا حد زیادی برطرف شده است. استفاده از سیم‌پیچ در این شارژرها منجر به افزایش دمای آن‌ها می‌شود و این افزایش دما آسیب بسیاری به باتری موبایل خواهد رساند.

باتری‌ موبایل‌های مختلف به ولتاژهای متفاوتی برای شارژ نیاز دارند. البته این موضوع برای شارژرهای بی‌سیم در نظر گرفته نشده است. برای پیدا کردن یک شارژر مناسب باید ولتاژ مورد نیاز موبایل خود را چک کنید تا بتوانید یک شارژر مناسب را پیدا کرده و از آن استفاده نمایید.

نحوه تشخیص قابلیت شارژ بی سیم در گوشی

پیش از خرید شارژر وایرلس برای تلفن همراه هوشمند خود باید بررسی کنید که آیا این دستگاه از تکنولوژی شارژ بی‌سیم پشتیبانی می‌کند یا خیرکه می‌توانید اطلاعات مورد نیاز خود را در ادامه بدست آورید.

  1. بررسی دفترچه راهنمای داخل جعبه گوشی موبایل
  2. مراجعه به سایت شرکت سازنده تلفن همراه و پیدا کردن مشخصات گوشی‌تان
  3. مراجعه به سایت‌هایی همانند GSMArena که به صورت دقیق به بررسی ویژگی‌های تلفن همراه می‌پردازند و در قسمت مشخصات مربوط به باتری، قابلیت پشتیبانی از شارژر بی‌سیم را ذکر می‌نمایند.

جمع بندی

در این مطلب دانستیم که شارژر وایرلس چیست و به انواع آن اشاره کردیم. این شارژر در حقیقت یک شارژر بی‌سیم است که سیم‌پیچ‌های داخلی آن نیازی به اتصال میان شارژر و دستگاه ندارند و بدون آن‌ها، با انتقال انرژی برق بین مدارهای الکتریکی توسط شارژر القایی، دستگاه شما را شارژ می‌کنند. در شارژرهای وایرلس از استانداردهای مختلفی استفاده می‌شود که Qi بهترین آن‌ها است و شرکت‌های معتبر از این استاندارد برای ارائه خدمات بالاتر استفاده می‌کنند.

قیمت شارژر وایرلس با توجه به مدل‌ آن متفاوت است. با این حال خرید شارژر وایرلس با توجه به قابلیت‌هایی که ارائه می‌کند، بسیار مقرون به‌صرفه خواهد بود. شما می‌توانید برای خرید اینترنتی شارژر وایرلس از طریق فروشگاه اینترنتی موبی تول اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *